سفارش تبلیغ
صبا ویژن

روش های مراقبت از گیربکس های اتوماتیک

روش های جلوگیری از خرابی گیربکس اتوماتیک چیست؟ این سوالی است که امروزه بسیاری از دارندگان خودروهای اتوماتیک از خود می پرسند. در این مقاله به مهم ترین راه های جلوگیری از خرابی گیربکس اتوماتیک می پردازیم. با دانستن و رعایت این روش ها می توانید از آسیب رسیدن به گیربکس اتوماتیک خودروی خود جلوگیری کنید. زیرا در صورت خرابی گیربکس اتوماتیک، برای تعمیر آنها باید هزینه زیادی را به تعمیرکار گیربکس اتوماتیک پرداخت کنید.

امروزه بیشتر خودروهای تولید شده در دنیا از گیربکس اتوماتیک استفاده می کنند. خودروهایی که از این نوع گیربکس استفاده می کنند نیازی به تعویض دستی دنده ندارند و تعویض دنده به صورت اتوماتیک انجام می شود. این نوع گیربکس ها جذابیت و رانندگی راحت تری دارند و به همین دلیل طرفداران زیادی را در سراسر جهان به دست آورده اند.

گیربکس های اتوماتیک از فناوری های بسیار پیچیده ای تشکیل شده اند و حساسیت بسیار بالایی دارند، بنابراین نسبت به گیربکس های دستی نیاز به مراقبت و نگهداری بیشتری دارند، زیرا در صورت خرابی به سایر قسمت های خودرو آسیب وارد می کند و هزینه های تعمیر شما افزایش می یابد.

روش های جلوگیری از خرابی گیربکس اتوماتیک

1- از خلاص شدن خودرو در حین رانندگی خودداری کنید.

یکی از مهمترین دلایل خرابی گیربکس اتوماتیک خلاص کردن خودرو هنگام رانندگی است. برخی از رانندگان خودرو برای کاهش مصرف سوخت خودرو را در سراشیبی ها خلاص میکنند و نمی دانند چه آسیبی به گیربکس خودرو وارد می کنند. این عمل نه تنها باعث کاهش مصرف سوخت نمی شود، بلکه روغن کاری گیربکس از کار می افتد و باعث از کار افتادن گیربکس اتوماتیک می شود.

2- عدم تغییر حالت دنده در حین رانندگی

در خودروهای اتوماتیک هرگز نباید هنگام رانندگی دنده را عوض کنید. این عمل باعث خرابی زودرس گیربکس اتوماتیک می شود. برای تغییر حالت دنده ابتدا باید کاملاً توقف کنید سپس دنده را عوض کنید.

3- قبل از توقف کامل حالت پارک را انتخاب نکنید.

تا زمانی که وسیله نقلیه کاملا متوقف نشده است، دنده را به سمت P تغییر ندهید. این عمل باعث آسیب دیدن گیربکس اتوماتیک می شود.

4- تعویض روغن گیربکس

تعویض روغن گیربکس در زمان مشخص شده راه دیگری برای پیشگیری از خرابی گیربکس اتوماتیک است. گیربکس های اتوماتیک از قطعات پیچیده زیادی تشکیل شده اند و برای عملکرد و کارایی بهتر نیاز به روغن کاری دارند. روغن گیربکس از قطعات در برابر سایش و زنگ زدگی محافظت می کند و عمر قطعات را افزایش می دهد. همچنین روغن، گیربکس را خنک نگه می دارد و از گرم شدن بیش از حد آن جلوگیری می کند. روغن دنده نباید کدر، تیره و بوی بدی داشته باشد و با گیربکس خودروی شما مناسب و سازگار باشد.

5- رعایت اصول رانندگی

رانندگی صحیح باعث افزایش طول عمر گیربکس می شود. از شتاب گیری های ناگهانی خودداری کنید و اصول تعویض دنده را در حین رانندگی رعایت کنید.

6- از حمل بار اضافی خودداری کنید

از ماشین خود به عنوان یدک کش استفاده نکنید و از حمل بار اضافی خودداری کنید. این عمل به گیربکس فشار وارد می کند و به مرور زمان باعث خرابی گیربکس اتوماتیک می شود.

7- انجام سرویس های دوره ای به موقع

یکی دیگر از راه های مراقبت از گیربکس اتوماتیک، انجام سرویس های دوره ای در زمان مشخص شده است. عدم توجه به سرویس های دوره ای، باعث کاهش عملکرد و کارایی گیربکس شود. سرویس های دوره ای از خرابی زودرس گیربکس اتوماتیک جلوگیری می کند و شما را از مشکلات احتمالی مطلع می کند. با توجه به تجربه کارشناسان تعمیرگاه تک گیربکس و توصیه های آنها، بهتر است سرویس های دوره ای هر 4 هزار کیلومتر انجام شود. البته ممکن است این فاصله زمانی برای برخی از دارندگان این وسیله نقلیه بسته به محیط و شرایط رانندگی آنها متفاوت باشد.

8- از شستشوی موتور خودرو خودداری کنید.

گیربکس های اتوماتیک دارای سنسورها و مدارهای الکترونیکی حساس هستند و در صورت خیس شدن ممکن است آسیب ببینند. بنابراین بهتر است تا حد امکان از شستشوی موتور خودرو خودداری کنید.

9- به علائم هشدار دهنده روی گیربکس توجه کنید

در صورت بروز مشکل در گیربکس خودرو با روشن شدن چراغ گیربکس به شما هشدار می دهد. با مشاهده چنین هشدارهایی، توصیه می شود برای جلوگیری از آسیب بیشتر به گیربکس خودرو ، در اسرع وقت به یک مجموعه تخصصی گیربکس اتوماتیک مراجعه کنید. به خاطر داشته باشید که انتخاب بهترین تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک می تواند از آسیب بیشتر گیربکس جلوگیری کرده و هزینه های شما را کاهش دهد.

علائم خرابی گیربکس اتوماتیک چیست؟

برای مراقبت و جلوگیری از خرابی گیربکس اتوماتیک بهتر است علائم خرابی های آن را بشناسید و با مشاهده آنها هر چه سریعتر نسبت به رفع ایرادات اقدام کنید.

رایج ترین علائم خرابی گیربکس اتوماتیک عبارتند از:

روغن ریزی گیربکس اتوماتیک، تق تق گیربکس، ناله یا جیغ گیربکس، بوی سوختگی هنگام رانندگی، گرم شدن بیش از حد گیربکس و بالا رفتن دور موتور، قاطی کردن دنده یا خلاص شدن آن، لیز خوردن یا لرزش هنگام رانندگی، خرابی پدال کلاچ، کاهش شتاب خودرو از جمله موارد مهم علائم خرابی گیربکس اتوماتیک است.

آخرین کلمه

در این مقاله به مهم ترین راه های جلوگیری از خرابی گیربکس اتوماتیک پرداخته ایم. گیربکس اتوماتیک مهمترین قطعه خودرو به حساب می آید و در صورت خرابی به دلیل پیچیدگی و سختی بالا هزینه تعمیرات آن نسبت به سایر قطعات خودرو بسیار بالاست. بنابراین توصیه می شود به محض مشاهده کوچکترین علائم خرابی، اقدام به برطرف کردن آن کنید.

تعمیرگاه تک گیربکس یکی از بهترین تعمیرگاه های گیربکس اتوماتیک در تهران است که به صورت رایگان گیربکس اتوماتیک را عیب یابی، تست و بازرسی می کند. همچنین در صورت خرابی گیربکس اتوماتیک میتوانید با کارشناسان takgearbox.com تماس گرفته و به صورت رایگان مشاوره نمایید.

منبع: تلنگر